voetbalToernooi voor Nijmeegse meiden

voetbalToernooi voor Nijmeegse meiden

voetbalToernooi voor Nijmeegse meiden 2560 1440 Inemarie

Op zondag 19 maart organiseerde Jointly Women in Nijmegen een zaalvoetbaltoernooi alleen voor meiden. De sfeer in de zaal is geweldig: 10 damesteams moedigen elkaar aan, ook al gaat het er op het voetbalveld zelf fanatiek aan toe. 

Ladies Only is populair

Tien teams uit Arnhem, Eindhoven, Helmond en Veenendaal kwamen ervoor naar Sporthal De Meijhorst in Nijmegen. Er was zelfs zoveel belangstelling dat twee andere teams moesten worden afgezegd.

En de finale van de 12+ meidenteams is zo gepland dat alle 16+ teams komen kijken en aanmoedigen. Noor (13), speelster uit het team van Jointly Women: “Het allerleukste vond ik het spelen van de wedstrijd tegen Arnhem.” Ondanks dat het team uit Arnhem heeft gewonnen.

Ook uit onderzoek blijkt dat juist tienermeiden en jonge vrouwen behoefte hebben aan een plek om onder elkaar te zijn, samen lekker te sporten, en nieuwe vrienden te maken. Maar die plekken zijn er te weinig, want veel vaker gaan de beschikbare velden, coaches, en geld naar jongensvoetbal.

Waarom alleen voor meiden en vrouwen?

Die plekken zijn er misschien nog wel minder voor meiden met een niet-westerse achtergrond. Jointly Women organiseert juist daarom voetbalactiviteiten voor deze groep meiden en vrouwen. En door samen in deze fijne omgeving te sporten, ontstaan er nieuwe vriendschappen.

Ihsane Laâbi, initiatiefneemster van Jointly Women, vertelt dat ze hoopt dat door wat meer bekendheid te geven aan de mooie activiteiten die zij al vier jaar organiseren voor meiden uit Nijmegen-West, dat het ook helpt dat mensen positiever gaan denken over Nijmegenaren met een niet-westerse achtergrond.

En op het toernooi zie je dat de behoefte aan een plek om te sporten met alleen vrouwen, ook door westerse meiden gewaardeerd wordt. Tijdens het event mogen er geen mannen in de zaal, er mag niet worden gefilmd, en ook de beheerder beloofd niet binnen te komen. Op die manier kan iedereen kiezen of ze wil voetballen in een korte broek, met een hoofdoek, of iets er tussenin. 


Meer informatie over Jointly Women 

Jointly Women is een stichting die voetbalactiviteiten organiseert voor en door meiden en jonge vrouwen van niet-westerse achtergrond. Het is veel meer dan sport alleen, het gaat ook om de fijne omgeving, het samenzijn waardoor er nieuwe vriendschappen ontstaan. Kortom, de gezelligste meiden- en vrouwenvoetbal groep in regio Nijmegen! Meer info: https://www.instagram.com/jointlywomen/

Meer informatie over She Got Game

In deze pilot van zes maanden, ondersteunt ISA wijkorganisaties met het trainen van nieuwe coaches, mentoring en budget om meer 12+ meiden in de wijk mee te laten doen in leuke sportactiviteiten.

Waarom dat nodig is?  35% van alle tienermeiden sport niet of nauwelijks! En dat willen we veranderen. Sport brengt positieve verandering, niet alleen voor individuele mensen, maar voor de hele samenleving.  

She Got Game wordt gesponsord door IT4Kids, Nike Community Impact Fund en King Baudouin Foundation en Erasmus+.

Tips & Tricks

#zijspeeltmee is een samenwerking tussen ISA en Vice Versa en wordt mogelijk gemaakt door het Frame Voice Report programma van Wilde Ganzen – gefinancierd door de Europese Unie.

Contact us

The Netherlands
Marathonloop 1
5235 AA ‘s-Hertogenbosch
info@zijspeeltmee.nl
+31 (0)73 64 94 256